Världens största hotell byggs

Om två år står världens största hotell klart i staden Mecka. Hotellet kommer att ha 10 000 hotellrum, restauranger, en shoppingmall och mycket annat spektakulärt.

54045-building-construction

När vi ska bo på hotell väntar vi oss olika saker och detta varierar mycket från person till person. Som vi skrivit tidigare är det vissa som vill ha nära till sevärdheter, medan andra vill komma bort från folkmassorna. Vissa vill ha ett stort hotellrum med massa lyx, medan andra istället tycker om att bo mer bohemiskt. Det varierar helt enkelt mycket från person till person vad man prioriterar när man ska välja ett hotell.

Världens största hotell byggs

Något som de flesta nog dock kan vara överens om är att det är väldigt coolt med stora hotellkomplex med många möjligheter och vill man besöka världens största hotell kommer man att kunna göra det snart – i Mecka. Nu har nämligen bygget av det enorma hoteller börjat på plats i Mecka och när det står klart kommer det att finnas 10 000 rum, 70 restauranger, tolv torn och helikopterplattor i hotellet. Dessa rum och restauranger är dock inte det enda som kommer att finnas i det 44 våningar höga hotellet. Här kommer även finnas en shopping mall, en våning som är reserverad för kungligheter och en enorm kongressavdelning. Hotellet består som sagt av tolv torn och tio av dessa torn kommer att bli 4-stjärniga, medan två av tornen kommer att få fem stjärnor. Ett utav tornen kommer dessutom att vara utrustad med världens största kupol.

Fler vallfärdar till Mecka

Varför man väljer att bygga hotellet är för att det är allt fler pilgrimer som vallfärdar till Mecka och detta vill man kunna tillmötesgå. I hotellets arkitektur har man försökt hylla det heliga landet där hotellet byggs. Tittar man på hotellets interiör tar det istället inspiration av Areen Hospitality som är en Londonbaserad studio. Det nya hotellet beräknas stå klart om två år och det är en del av flera nya byggnader i ett stort utvecklingsprojekt på platsen. Läs mer.