Vad ska du packa till England?

Att ta en tur till England är alltid en bra idé. Landet lockar mängder av besökare året runt och har massor att erbjuda. Vad ska du då ta med dig på din Englandstripp? Läs mer om det här!

Det finns ett flertal sätt att ta sig till England vad gäller både flyg och färja. De allra flesta väljer dock flyget eftersom restiden är så kort. Till England tar du dig på runt 2 timmar från Sverige.Väljer du något av lågprisflygen kan du komma riktigt billigt undan, särskilt om du nöjer dig med en kabinväska istället för incheckat bagage. Vanligast är flyg till någon av Londons fem flygplatser, men det finns också möjlighet att flyga till andra platser som Birmingham, Newcastle, Bristol och Manchester.  Vad finns det då att se i England – och vad ska du packa?

Rekommenderade besök

Inget Englandsbesök är förstås komplett utan att besöka huvudstaden London. Denna mångmiljonstad är en riktig metropol där verkligen allt finns. Oavsett om du är intresserad av shopping i världsklass, kulturella evenemang eller matupplevelser på en Michelin-krog så hittar du garanterat det i London. Det här är en stad att komma tillbaka till om och om igen och där det är lätt att få sina smultronställen som måste besökas varje gång. Besök gärna muséet Victoria & Albert, shoppinggatan Oxford Street och stadens många parker när du känner att du vill koppla av en stund.

Reser du med barn kan du med fördel ta en tur till Legoland, som är beläget utanför staden Windsor. När ni reser åt det hållet (från London räknat), varför inte passa på att samtidigt besöka universitetsstaden Oxford? Är du här under sommaren kan du med fördel åka till någon av de kuststäder som finns längs med sydkusten.

Gör en packlista

Packningen beror förstås mycket på årstid, men var beredd på regnigt väder. Ett paraply kan därför vara bra att ta med. Något du också bör utrusta dig med är en strömadapter, eftersom eluttagen i England inte fungerar med våra elektriska kontakter (mobilladdare mm).