Upptäck vackra Uppsala som har allt

Uppsala är staden som har allt. Här finns bra shopping i en mysig stadskärna, en vacker kanal som rinner genom flera stadsdelar och den botaniska trädgården med ett imponerande växtrike. Skippa Stockholm som weekendstad och testa Uppsala dit du enkelt tar dig med tåg, buss eller flyg.

Ta in på ett hotell i Uppsala och börja din semester i en av Sveriges vackraste städer. Uppsala är Sveriges tredje största stad och bjuder på det mesta. Här finns en mysig småstadskänsla samtidigt som storstadscharmen är närvarande med ett brett utbud av butiker och restauranger. Studentstaden har ett pulserande nöjesliv, framförallt under sommaren där du kan sitta på en uteservering och njuta av ett glas vin precis längs den vackra kanalen.

Att se och göra i Uppsala

domkyrkaEn av de största sevärdheterna i Uppsala är Uppsala domkyrka som är belägen mitt i staden på en kulle där den syns som bäst.

”Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom, började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435.” berättar Svenska Kyrkan om den praktfulla bygganden.

Just nu håller domkyrkans spiror på att renoveras vilket innebär att det är en del byggställningar runt kyrkan men trots detta är den väl värd ett besök.

Anda måste i Uppsala är den botaniska trädgården där du kan vandra runt bland växter, formklippta buskar och vackra gångar för att sedan avnjuta en kopp kaffe på det närliggande caféet. Trädgården ligger precis intill Uppsala slott som också är en vacker och pampig byggnad med bra utsikt över staden. I Uppsala hittar du en perfekt mix av kultur och nöje och kan utan tvekan underhålla dig med roliga saker en hel helg.