Upptäck Sveriges småstäder

Resor börjas bokas inför sommarens semester och sökandet efter restips går i hög fart. Förra året valde svenskarna att ta kortare flygturer där resmål inom Europa var mest populärt. Men även om solsemestern lockar vid varmare breddgrader finns fantastiska ställen att upptäcka om man väljer att stanna i Sverige.

2016 är över och miljontals resesökningar gjordes för att kunna boka sin ultimata semester. På Vagabond skriver man om en undersökning gjord av Momondo som visar att svenskarna valde en kortare flygtur framför den längre. Helst av allt väljer man att hålla sig inom Europa och speciellt Spanien som var en av de populäraste resmålen 2016.

Men det är inte alltid som man vill ge se ut utanför landets gränser, varför ska man göra det när Sverige erbjuder allt från stränder till ishotell? Här kommer tre mysiga tips på småstäder man bör upptäcka i Sverige:

Linköping, Östergötland

Med närhet till slusstrappan Carl Johan i Göta Kanal, UCS Swedish Open Squash som hålls den 3 februari och årets första ”Andra chansen” i Melodifestivalen som kör igång i mars är anledningarna många för att besöka Linköping. Både shopping-, sport- och barnvänliga alternativ fyller staden med liv. Det är nu även ännu lättare att resa till staden. Som man kan läsa på corren.se ökar man nu busstrafiken mellan Linköping och Arlanda för att kunna erbjuda plats för alla resande. På hotellilinköping.se finns mer bra information och vägledning till boenden inför vistelsen i staden.

Kalmar, Småland  

Som utsedd till Sveriges bästa sommarstad 2016 är Kalmar ett väldigt mysigt besöksmål under sommarhalvåret. Staden är känd för sin historia, natur och närheten till Öland. Här finns många intressanta turistattraktioner året om och valmöjligheterna på boenden är oändliga.

Kalmar är en mycket värdig vinnare. Det är en härlig sommarstad och de lyckades engagera alla som älskar staden – Allt om resor

Mariefred, Södermanland

Staden med det välbesökta verket Gripsholms slott. Vackert läge vid Mälaren, historiska verk och mysiga shoppinggator betyder att staden är ett måste att stanna vid under bilturen i sommar. Nu har även en ny och populär godisbutik, Gott godis, öppnat på Munkhagsgatan. Butiken har en riktigt klassisk handelsbodkänsla med glasburkar med mängder av karameller. Ta med barnen och frossa i sötsaker.