Upplev maten i Peru

Trött på att invänta våren och varmare tider i Sverige? Ta en tur till Peru och upplev maten, kulturen och livet – precis som kronprinsessan och hennes prins nyligen gjorde.

peru machu picchu - MINDREAtt boka resa till Peru och lämna det kalla vintersverige är det många som gör, bland annat vår kronprinsessa och hennes prins var nyligen där på statsbesök för att uppleva allt som landet har ett erbjuda. Bland annat berättade Metro om hur kronprinsessparet besökte både universitet och den lokala H&M-butiken för att avsluta dagen med en lunch tillsammans med landets president Ollanta Humala. Och är det något man verkligen bör göra på resan i Peru så är det att just uppleva maten som rent av kommit att bli en stark anledning till ökad turism i landet.

En egen turistattraktion

Till tidningen Göteborgs Posten säger servitrisen Diana Sanchez att man i landet faktiskt börja märka av hur maten i sig kommit att bli en alldeles egen turistattraktion. Och visst kan det vara så. Ett tydligt tecken på att peruanska maten fått ett uppsving är att man kan se en rad nyöppnade peruanska restauranger såväl i New York, Singapore och i Stockholm. Dessutom är det faktiskt två Lima-restauranger bland de tjugo bästa på den prestigefulla topplistan The world’s 50 best restaurants. Så bara ett besök på den lokala puben för en lunch eller middag är alltså anledning nog att kliva på ett plan och styra kosan mot sydväst så kommer du strax att landa i matkulturens nya centra. Och om du är en av dem som oroar dig för att hamna mitt i en jordbävning på din Peruresa kan känna dig lugn. En ny app som Ny Teknik skriver om har nämligen nyligen släppts fri på marknaden – och den känner av vibrationer i marken som är utöver de vanliga och varnar dig om en jordbävning skulle vara på gång.