Unna dig en weekendresa

Ibland behöver man komma bort och ladda batterierna en sväng, du behöver inte åka utomlands för att göra detta utan att resa till en ny ort i Sverige kan vara alldeles tillräckligt. Många upplever att de har svårt att slappna av i den staden som de bor i, jobbet kan ringa när som helst, kanske har man vänner som vill gå ut eller mängder med event som man vill besöka. Det kan helt enkelt vara svårt att slappna av fullständigt.

Som exempel kan det vara perfekt att bo på hotell i Norrköping under en weekend-trip. Norrköping är perfekt för avslappning men även för dig som vill avnjuta en del sevärdheter under din tripp. Staden har mycket att erbjuda och du kan både shoppa, gå ut och äta på restauranger och besöka slott och herrgårdar. Om man reser med barn är Kolmårdens djurpark ett bra alternativ. Det kan även vara en mysig weekend för vuxna att gå omkring i Kolmårdens djurpark och se alla de olika djuren. Dessutom finns det luftgondoler som man kan åka i för att se alla djuren vilket brukar vara ett populärt alternativ.

Sevärdheter i och runt Norrköping

Om Kolmården inte är ett alternativ som lockar dig kan du istället besöka visualiseringscentret i Norrköping. Detta är ett vetenskapscentrum med fokus på det digitala och du kommer att kunna ta del av många häftiga upplevelser. Många tycker även om att besöka det antika kvarteret i Norrköpings centrum, du har möjlighet att ta del av shopping och studera den utmärkta arkitekturen där de äldsta byggnaderna är från 1767. Löfstad slott och Matteuskyrkan är båda sevärdheter, inte minst vad gäller arkitektur.

Om du väljer att besöka slottet kan du vandra omkring i den vackra slottsträdgården. Även Ekenäs slott ligger precis utanför Norrköping, detta slott är det bästa bevarade slottet i Sverige från renässanstiden. Om du istället bara vill slappna av finns Spa Relaxhuset och Relaxhuset norr tillgängligt som två stycken bra alternativ. Då kan du åka till Norrköping,bo på hotell och spendera dina dagar på ett spa. Oavsett vad du vill göra har Norrköping något att erbjuda dig och därför bör du överväga det till nästa weekend.