Tips för shopping i London

Om du gillar att shoppa så är London en av de absolut roligaste städerna att åka till då staden är ett riktigt Mecka för allt från fashionistas och designintresserade till historiefantaster och kulturnördar. Här finns verkligen allt för alla oavsett stil, budget eller smak.

Eftersom London sedan länge är ett hem och en inspirationskälla för många olika typer av människor så har staden utvecklat ett antal områden som är färgade av en viss genre och karaktär. Vilket grannskap som passar dig bäst är naturligtvis en smakfråga, och här kan du få lite tips om hur du kan få den bästa shoppingerfarenheten.

Packa väskan smart

Innan du ens ger dig iväg så är det A och O att du har packat smart. Se till att du vet hur många kilon du får resa med och ha som tumregel att ta med dig så lite som möjligt så att du kan få hem så mycket som möjligt. Att ha en stor resväska är extremt viktigt så att du får plats med allt, och tänk på att många flygbolag har erbjudanden om att köpa till extravikt på sina hemsidor. Det brukar vara mycket billigare att göra det innan du reser än när du står på flygplatsen. De flesta affärer kan packa in dina saker extra väl så att de inte skadas under transporten om du ber dem om det, med du kan också själv minska skaderisken genom att placera dem “inbakade” i mjuka kläder i din väska.

De bästa shoppingställena

Om det är kläder du är ute efter så har London allt från excentriska punk-outfits till värdens mest berömda modedesigners. För mer exklusiva butiker så är Regent Street bland de äldsta och mest klassiska modegatorna, medan området Knightsbridge och gatan Bond Street anses mer trendiga. Här hittar du till exempel Stella McCartneys butiker såväl som stora internationella namn. Den mer excentriska designern Vivienne Westwoods legendariska butik Worls’s End hittar du på King’s Road.

För billigare men samtidigt mycket originell Londonshopping så finns det ett antal kända marknader och områden att ta sig till. Även om den klassiska gatan Carnaby Street har blivit mycket kommersialiserad så finns det ändå en hel del roliga butiker här för kläder, smycken och prylar medan loppmarknaden i Camden också är ett måste.