Stanna i Sverige på semestern

Sommaren är här, och med den kommer semester och ledighet. Massor av människor har ledigt från sitt jobb, sina skolor med mera för att åka iväg och uppleva något roligt. Det är därför inte så ovanligt att man hoppar på ett plan och lämnar landet, men frågan är om det inte är dumt att göra det mitt i sommarn? Det är trots allt då vi har som bäst väder i Sverige, så varför inte stanna i vårt land under sommaren, och spara den stora reskassan till vinterns mörka dagar?

Att åka iväg på en resa för att upptäcka nya platser, saker att göra och människor är det många som älskar att göra. Det är trots allt då man tar en paus från sin vardag för att orka med alla de där dagarna på resten av året som inte är så himla roliga. Att resa ger energi, helt enkelt! Men medan många åker till andra sidan jordklotet utan att riktigt tänka sig för är det vissa som är smarta nog att stanna i Sverige under sommaren. Bor man här vet man att det blir mycket mörk tid med många korta dagar och långa nätter. Solen är helt enkelt inte vår vän den största delen av året. Därför måste man ju såklart ta vara på den när den väl är här! Det vill säga på sommaren, och inte åka iväg till ett helt annat land. Det kan man ju nämligen göra i vinter också, och dessutom så får man faktiskt mer valuta för pengarna när man åker iväg när vi har det som mörkast och kallast här. Man ska alltså spara det!

Att stanna i Sverige är ingen självklarhet, men det betyder inte att här inte finns massor av roliga och härliga ställen att åka till! Vilket landskap man än är i så finns det härliga platser, men en stad som visserligen alltid varit populär, men har blivit ännu populärare är Malmö! Skånes huvudstad och Sveriges tredje största stad är otroligt fin med en riktigt bra atmosfär, här trängs nämligen både havet, bra uteserveringar och tivoli. Och massor av stadsdelar att välja mellan när det är dags för att kolla på hotell, till exempel genom www.hotellmalmo.nu.

  • Att bo nere i Västra hamnen är en bra idé om du åker till Malmö för att ta del av sandstrand, beach volley boll, Turning Torso, uteserveringar och djuphavsbad. Man skulle kunna säga att stadsdelen är en väldigt liten version av Franska rivieran, och den bästa stadsdelen för sol och bad.
  • På Gamla väster hittar man riktigt bra hotell, precis som restauranger. För den som åker till Malmö bara för att njuta av god mat, sköna sängar och god dryck passar detta perfekt. Dessutom tar det max fem minuter att gå in till innerstan!
  • Att bo mitt i stan, exempelvis vid köpcentret Triangeln passar för dem som vill ha liv och rörelse, shopping, fika och fest!

Oavsett vart i Sverige man än väljer att åka så blir det säkert en bra semester. Kolla gärna in här på svd.se där man skrivit om de städer vi helst semestrar i i Sverige.