Skydda hemmet med en säkerhetsdörr

Dagens moderna säkerhetsdörrar har många stora fördelar. För och främst försvårar dem för en inbrottstjuv. Utöver det ger de bättre brandskydd och ljuddämpning. Oavsett om du bor i lägenhet eller villa kan det vara hög tid att uppgradera den nuvarande ytterdörren till en säkerhetsdörr av hög kvalitet.

Ordspråket tillfället gör tjuven fortsätter att vara aktuellt och det är lätt att förstå att inbrottstjuvar letar efter enkla mål. Möts de av en bastant säkerhetsdörr vet de att det blir svårt att forcera dörren. Risken för upptäckt ökar och är säkerhetsdörren tillräckligt bra kanske de inte ens kan ta sig in. Bege dig till https://dorrakuten.se/ om du känner att din befintliga ytterdörr inte håller måttet. Dessutom kommer garanterat ditt försäkringsbolag att uppskatta om du ser till att ditt hem är väl skyddat.

Vad krävs för att en dörr ska få kallas säkerhetsdörr?

EU har tagit fram en standard för säkerhetsdörrar och de måste vara testade och godkända för att få säljas som säkerhetsdörrar. Materialvalet är en stor del och det är vanligt att den här typen av dörrar har en stålkärna. Å andra sidan spelar det ingen roll om själva dörrupphängningen eller låset kan forceras. I den lägsta klassen skulle en inbrottstjuv kunna ta sig in utan verktyg, medan den högsta klassen skulle vara svår att forcera även med maskindrivna verktyg som en vinkelslip eller en borrmaskin.

För vanliga privatpersoner behövs i regel inget extremt skydd. För villaägare kan det dessutom finnas fönster eller en altandörr som blir mer trolig angreppspunkt. Dock lönar det sig alltid att satsa på en ordentlig säkerhetsdörr.

 “Det som är viktigt om man bor i lägenhet är att man har en bra säkerhetsdörr”,

säger Håkan Persson från polisen. Många leverantörer hjälper också till med installationen.