Så flyttar du lätt och smidigt

Det spelar ingen roll om du flyttar till din första egna lägenhet eller om du har flyttat förut, det är lika omvälvande varje gång. Flyttlassets omfång brukar vara avskräckande och hela företaget kan kännas övermäktigt även om det i själva verket är roligt att påbörja ett nytt livskapitel. Läs mer här om hur du kan underlätta flytten på bästa sätt.

Alla tips är välkomna när det är dags att packa ner bohaget i kartonger och ge sig iväg mot nya äventyr. Att flytta smidigt kräver eftertanke och planering samt att du är ute i god tid. Stress är flyttandets värsta fiende.

Anlita en flyttfirma

Självklart kan du spara pengar genom att flytta på egen hand men fördelarna med att anlita en flyttfirma är många. Faktum är att det är ett av de allra bästa tipsen när det gäller att flytta ett helt bohag från en bostad till en annan. Särskilt om du ska flytta till en helt annan stad. Bor du i Stockholm kan du anlita Servicelösningar som är en flyttfirma i Stockholm med tusentals nöjda kunder. Att anlita en flyttfirma sparar tid vilket är ett av de bästa råden för en riktigt smart flytt. Dessutom kan du alltid räkna med att flyttfirman ställer upp och inte kommer med några undanflykter när det är dags att sätta igång. Det kan också vara smart att anlita en firma som även hjälper till med flyttstädningen vilket gör att du sparar ännu mer tid.

Packa effektivt

Ett av de bästa tipsen när det gäller flyttpackning är att använda sig av likadana kartonger av samma modell vilket framför allt underlättar själva frakten. Flyttkartonger skyddar också innehållet betydligt bättre än till exempel sopsäckar. Du har också möjlighet att på ett tydligt sätt märka kartongerna efter vilket rum de ska till. När det gäller sköra föremål kan du använda gammal tidningspapper som du rullar in porslin och prydnadsföremål i innan du placerar dem i själva kartongen. Det är dessutom en god idé att passa på att sortera bland alla dina saker och rensa bort saker som du inte längre behöver eller som bara kommer ett ta upp onödig plats i ditt nya boende.