Resmål i sommarsverige

Det finns massor med härliga platser att besöka i Sverige under sommaren, det krävs bara att du känner till dem. Här får du tips om riktiga pärlor värda ett besök under semestern, kanske är det någon speciell som faller dig i smaken?

Under sommaren är det en perfekt tid för att upptäcka Sveriges småstäder, men lika så Sveriges större städer. Pärlor som pärlor, och det finns en hel del av dem. Här får du tips om handplockade favoriter att rita ut på roadtripkartan i sommar.

Skåne, Ångermanland och Bohuslän

Skåne är en riktig klassiker när det kommer till sommarresmål, och du får du absolut inte missa vackra Österlen. Det sträcker sig från Ystad till Kristianstad. Ångermanland är också en favorit, och inte minst då Höga kusten. Här finner du storslagen natur och världsarv. Bohuslän och inte minst Smögen är välkänt och hyllat som var och en bör besöka någon gång i livet för att njuta av havets läckerheter.

“Mest känt är Smögen ändå för sina delikata räkor. År 1962 kom räkan faktiskt med i kommunvapnet och färska smögenräkor har därefter näst intill blivit synonymt med nordhavsräkor”, skriver Expressen i en artikel.

Härliga öar och en spännande sandudde

På Gotland hittar du den vackra blå lagunen, ett gammalt kalkbrott som är vattenfyllt och turkosskimrande numera. På Öland är det inte bara solsäkert, där hittar du natursköna Ottenby fågelstation. En plats perfekt att utforska i kombination med picknickkorgen. Sist men inte minst, i Smygehamn kan man besöka Smygehuks fyr. Den ligger ute på en sandudde och runtom finns vackra steniga stränder. Något som bör upplevas helt enkelt.