Packa rätt för campingresan

Oavsett om du ska ut i den hårda vildmarken och campa eller välja ett mer tryggt alternativ på en av Sveriges vackra campingplatser behöver du packa rätt. Naturligtvis behöver du anpassa packningen en del efter var du ska åka men vissa saker behöver du alltid ha med dig!

tältAtt packa kan ibland vara en utmaning så du ska ha med dig allt du behöver men samtidigt inte ha med dig för mycket att bära. Ska du campa behöver du naturligtvis ha med dig en del basala saker såsom tält, liggunderlag och sovsäck. Ett gasolkök är bra att ha för möjligheten att kunna laga mat var du än är. Ska du till en större campingplats brukar det finnas gemensamma kök där det går att laga mat. Andra saker som alltid är värdefulla att ha med sig är skalkläder som står emot vin och regn, bra vandringsskor, myggmedel, plastpåsar för skräp och karta och kompass som kan vara till hjälp om ni skulle vandra vilse någon gång.

Tänk på att alltid kolla väderleksrapporten innan du ska bege dig ut och tälta. Du bör alltid packa kläder efter väder och ha med några ombyten ifall något till exempel skulle bli blött. Packa även med mat som är lätt att bära så att du har så att du klarar dig alla dagar.

Packa för husvagnscampingen

Hemester och husvagn har fått ett rejält uppsving såhär i coronatider. Många svenskar har fått upp intresset för husvagnar och husbilar vilket har gett ett ökat tryck på Sveriges campingplatser. När du ska packa för en husvagnssemester kan du tänka lite liknande som för tält men skillnaden är att du har möjligheten att ta med dig mycket mer. Du kan även ha med en del möbler för att kunna sitta utanför husvagnen och sommarleksaker som underhåller både dig och barnen.