Hur ska du bo?

Du vill resa till en stad men hur och var ska du bo och hur tar du reda på det? Här finns lite tips och råd.

6355294--När man är sugen på att resa till en stad börjar man så smått att göra efterforskningar. Kanske skriver man stadens namn i sökfältet på Google, följt av ”flyg” eller ”hotell”.  Om jag till exempel skulle vilja åka till Göteborg, då är nog det första steget jag skulle ta att skriva just ”hotell Göteborg” och sedan surfa runt på nätet för att hitta både en tillförlitlig sida och bra priser.

Den som är sugen på ett lite annorlunda hotell skulle ha checkat in på Regal Princess när det nyligen anlade i Göteborg. Regal Princess är ett stort flytande lyxhotell, en kryssare som är täckt av guld, marmor och ljusblå pooler. Här kan du springa på löpbana, gå på bio, spela basket och se teaterföreställningar. Givetvis kostar det en del också.

Det finns fler udda hotell världen över, inte minst i Japan. Svd rapporterade för ett litet tag sen om hur det  i Tokyo finns hotell som erbjuder ”gråtrum”. Rummet är av någon anledning bara för kvinnor och utrustat med både sorgliga filmer och känslosamma mangaserier – samt lyxiga servetter som låter en torka tårarna med elegans. Ett argument för att rummet faktiskt behövs är enligt en taleskvinna för hotellet, att gråt hjälper mot stress och lugnar. Så ifall du känner för att gråta ut finns det ett rum, specifikt för det, i Tokyo, Japan – för bara 700 kronor per natt.

Här ligger världens bästa hotell

I DN listas det platser runt om i världen som ska ha världens bästa hotell, baserat på omdömen från ca sju miljoner gäster. Dock är det endast platser som har över hundra hotell som får vara med, vilket utesluter en hel del städer, inte minst i Sverige. De städer som ligger i toppen är: Kapstaden i Sydafrika, Maldiverna, Zermatt i Schweiz, Queenstown i Nya Zeeland, Seychellerna, Budapest i Ungern och Santorini i Grekland.

Så huruvida du känner för att bo på hotell i en svensk storstad som Göteborg eller på lyxkryssare som Regal Princess, i ett gråtrum i Tokyo eller kanske beta av städerna på DN:s lista över de platser där världens bästa hotell ligger är det bara du som vet.