Flytta till landet och driv Bed and Breakfast

Många när den där drömmen, nämligen att lämna allt och starta en verksamhet på landet. Något som är populärt att satsa på är ett så kallat Bed and Breakfast, det vill säga en typ av enklare övernattning där man även erbjuder frukost. Här berättar vi hur du ska gå tillväga för att lyckas med din dröm.

Vill du starta ett Bed and Breakfast i lite större format? Det är en god idé eftersom det är ett gynnsamt läge att starta hotellverksamhet nu. Är verksamheten lite större? Då kommer du att behöva en del personal. Tänk då på att det är mycket viktigt att ta väl hand om de som jobbar hos dig. De behöver ha bra arbetsvillkor, och dessutom tydliga och bra arbetstider. Ett sätt att förenkla just arbetstiderna är att skaffa ett schema online för dina anställda. Det är mycket smidigare än ett på papper som kan komma bort och som inte kan uppdateras i realtid. Ett sådant schema kommer att vara till stor hjälp vid varje schemaläggning, speciellt på ett Bed And Breakfast där det finns personal många av dygnets timmar.

Fördelar med att downshifta

Kristin Stargenerg är en av dem som valt att starta ett Bed and Breakfast på landet. Så här säger hon om tiden i staden:

“– Man kände en stress när man bara hade den där korta helgen då allting skulle planeras in.”.

Nu menar hon att det finns mycket mer tid för att umgås. 26-åriga Julia som även hon har lämnat staden tycker att hennes konsumtion har minskat drastiskt. Det finns med andra ord en hel del att vinna på att söka sig ett nytt liv på landsbygden.