Driv ett BnB med egen parkering

Många har som sin dröm att starta en egen “bed and breakfast”, det vill säga att driva ett eget hotell i hemmet. Här kan du ta emot besökare som övernattar och sedan får frukost, med stort fokus på personlig service. Det är populärt att kombinera hotellverksamheten med ett café, en butik eller ett konstgalleri.

Hos https://www.sveapservice.se/ hittar du flera bra parkeringslösningar till din bed and breakfast. Med hjälp av Svea P-service kan du säkerställa att den parkeringsplats som är reserverad för ditt etablissemang inte används av andra än dina gäster. Här hittar du skyltning, belysning, linjemålning, renhållning och många andra av de senaste lösningarna på marknaden.

Trygg parkering

För att tydligt visa för andra bilister att parkeringen tillhör din verksamhet kan det vara klokt att sätta upp skyltar för privat parkering. Med en effektiv övervakning kan du också se till att obehöriga inte använder dina kunders parkeringsplatser, överträdelser mot parkeringsregler kan ge böter. Felparkerade bilar kan också minska säkerheten för dina gäster, då de blockerar utryckningsvägar för räddningstjänst och ambulans.

– Kommer det en stor bil från räddningstjänsten här så kommer de inte förbi, säger sjukvårdsledaren Göran Öhlund till SVT.

Skapa en framgångsrik verksamhet

Genom att satsa på återvinning och kretslopp i din verksamhet kan du spara mycket pengar. Gustav Söderström har sedan många år drivit ett eget värdshus där han strävat efter att skapa ett ekologiskt hållbart liv. Med noggrann planering, värmekomposter och örtagård kan han återvinna mycket av verksamhetens avfall och erbjuda ekologiska produkter till gästerna.

Även Karin Serrander driver en bed and breakfast och säljer dessutom hattar och trädgårdssaker. Hon menar att det är viktigt att prova nya saker och våga misslyckas. Verksamheten marknadsför hon via kommunens hemsida.