Få bästa hemestern

Att njuta av en riktigt skön semester under sommaren förtjänar alla. Precis som under 2020 kommer 2021 domineras av hemester.

I och med att fler vaccineras kommer möjligheten till att resa utomlands att fortsätta att öka. Men trots det finns det fortfarande flera betydande grupper i samhället som inte kommer att ha vaccinet före semestern. Därför kan en del kallt räkna med att hemester blir en fortsatt trend även under sommaren 2021. Framför allt om vaccinpassen inte kommer igång på ett tag.

Uppleva vackra Sverige

En hemester är en blandning av orden hem och semester. Det innebär kortfattat att semestern i fråga sker på hemmaplan, det vill säga i Sverige. Det var dessutom ett begrepp som i synnerhet etablerades under det första coronaåret. Samtidigt tror många att det kommer leva kvar.

Tack vare mode, klimatbekymmer och flera andra faktorer kan hemester bli som en vanlig semester i framtiden. En stor anledning till att många troligtvis kommer att fortsätta att semestra i Sverige även i framtiden är den vackra naturen som vårt avlånga land bjuder på. Från de unika skärgårdarna vid kusterna, till fjällen och de otroliga miljöerna i norr.

Inte så litet som många kan tro

Det är vanligt att folk säger att Sverige är ett väldigt litet land. Referenser till Sverige som en liten nation är vanlig på framför allt hemmaplan. Men faktum är att Sverige till ytan är lite större än Italien, skillnaden är dock att det bor ungefär 50 miljoner färre i Sverige än i Italien.

Av den anledningen vet vi att det finns gott om yta i Sverige, och de allra flesta ställena bjuder på vacker natur och unika sevärdheter. Ibland både och, som Uppsala, som kan bjuda på det allra mesta.

Börjar resan längst nere i söder kommer vackra Skåne. Förutom vackra rapsfält finns storstadskänslan kombinerat med sköna stränder. Skåne bjuder därför på det mesta. Något som även Halland, Bohuslän och Västra Götaland gör. Det är svårt att bli uttråkad här, och hemestrar på västkusten är något som passar alla. Inte minst kan den användas som substitut till Spanien-resor. Bad och sol går att kombinera med god mat och härliga upplevelser. Skillnad är dock att personen i fråga fortfarande befinner dig hemma i Sverige istället för Spanien. Det är något som många känner är värt att testa på.