Bed & breakfast

Tips om resor och boende

Sommar i Stockholm

Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad, det är dessutom en semesterort att räkna med. Varje år strömmar det in turister till Stockholm, då främst på sommaren för att det är då det är mest gynnsamt väder för att turista i Sverige. Det gäller då att veta vart man ska åka och vad som ska besökas under sin vistelse, det finns nämligen en hel del aktiviteter i Stockholm. Och ett flertal boenden att välja mellan.

Att resa till Stockholm är en favorit för många och då är det storstadens myller och stoj som ofta lockar. Det är allt från restaurangbesök till rena nöjesparker som ska besökas och det är inte helt ovanligt att man ska klämma in allt på en helg. Dessutom ska man försöka att hitta ett bra ställe att övernatta på och vissa måste kunna säga att ”här kan man bo billigt i Stockholm” eftersom priserna är minst sagt höga när det kommer till hotellvistelser i storstaden. Eftersom det finns ett flertal saker att göra så kan man lista de absolut mest somriga aktiviteterna som man absolut inte får missa:

  • Turistfällan är Drottningsgatan, skippa det och gå in på Gallerian för att köpa yoghurtglass och fortsätt shoppingen utomhus på exempelvis Sturegatan. Eller varför inte åka till Södermalm och utforska det legendariska Sofo, söder om Folkungagatan. Här finns alla second hand-butiker som man längtat efter att besöka.
  • Även fast Stockholm är en klassisk storstad så finns här en hel del parker och växtlighet, besök Tantolunden och sitt vid vattnet och avnjut ett glas vin eller lite mer oskyldiga koppen kaffe.
  • Gröna Lund är inte bara för barnen, även om de kan vara överrepresenterade som besökare så finns här en hel del roliga saker att göra. För den som älskar musik så är Grönan likt många år fullspäckad av bra musikuppträdanden. Wu Tang Clan är bara ett av alla de legendariska banden som kommer i år.
  • Det är inte för inte som Stockholms skärgård omnämns så mycket, har man kort om tid så kan det räcka med att åka till Fjäderholmarna som är Stockholms närmaste skärgårdsö. Det är enkelt att bara ta färjan direkt från slussen.