Bed & breakfast

Tips om resor och boende

Andas Mamma, vi åker på solsemester!

Allt fler småbarnsföräldrar behöver ett break från vardagens stress och varför inte ta med hela familjen på en välbehövlig semester?

38352-beach-umbrellasFör en barnfamilj är livet sällan lugnt och hemmet är oftare i kaos än i harmoni. Därför kan det vara skönt med en härligt uppfriskande semester så att man får chans att återhämta livskrafterna lite. Men som småbarnsförälder kan man inte lämna bort sina småttingar hur som helst och de får oftast följa med på resan. Men med bar på resan blir det mycket att tänka på som till exempel vart det är bäst att åka som familj och vart de bästa hotellen som välkomnar barnen finns. Hos resamedbarn.eu finns en förteckning med både bra hotell och en lista över vilka länder som är bäst att besökas beroende på vilken årstid det är.  För visst är det väl härligt att få komma bort med hela familjen samlad!

Glöm inte att ta med solskyddsfaktor!

Det viktigaste att ha med sig när man ska spendera en vecka i solen är en solskyddsfaktor med minst 30 i SPF. För de minsta krävs dock en starkare SPF och denna bör vara minst 50 samt enbart solskydd räcker inte. Småttingar bör inte vistas i direkt solljus utan bör stanna under ett parasoll på stranden och ha på sig solhatt. Barns hud är mycket känsligare än vad en vuxen persons hud är och därför ligger småbarn högt i riskzonen för hudcancer. Som förälder är det dessutom viktigt att tänka på både ditt eget och dina barns vätskeintag under semestern. En vanlig missuppfattning är att vatten enbart behövs förtäras rikligt under soliga dagar men sanningen är den att fler drabbas av vätskebrist under regniga dagar just för att de istället dricker på tok för lite vätska. Så se till att dricka ordentligt med vatten alla dagar av semestern så kommer familjen att hålla vätskebalansen. Något annat som är viktigt att göra på semestern är att verkligen koppla av, se efter om hotellet ni ska bo på erbjuder några aktiviteter för banrnen eller om de rentav erbjuder barnpassning. Mamma och pappa måste få en chans att slappna av för sig själva också!